Construcția porților secționale

Construcția porților secționale
Sep 05, 2018

    Noi deja cunoaștem că porțile secționale sunt în prezent una dintre cele mai fiabile modalități de a proteja casa. Nu permite temperaturi scăzute sau înalte să pătrundă în spațiu interior, efectuează perfect funcția de izolare fonică, și este foarte rezistenta la influențele externe.

    Probabil că vă interesează structura și construcția porților secționale. Acestea îndeplinesc mai multe funcții deodată, dar din ce cauză, datorită a căror factori? Sigur, datorită designului care fiabil și robust.
Elementele constitutive pot fi multe, iar numărul acestora poate varia în funcție de tipul de poartă. Dar astăzi vom vorbi despre cele trei elemente principale ale construcției. Primul și cel mai important element este panoul porții. La urma urmei, panoul este componentul principal, care ocupă mai mult de 70% din întreaga structură. Ea reprezintă două foi de oțel lipite, între care se află un strat de poliuretan. Această spumă solidă asigură toată structură cu izolație termică și fonică. Inițial, panoul a fost făcut din lemn, dar unii producători îl folosesc pană acum.

    O componentă importantă a construcției este următorul element. Este vorba despre călăuzire și suspendare. Pe ghidaje se efectuează mișcarea panoului, acestea fiind fixate în conector, unde vor fi instalate porțile secționale. Ele sunt fixate la tavan sau la conector cu ajutorul suspendarelor. Elemente pot fi mai multe sau mai puține, în dependență de dimensiunea și tipul porții secționale.

    Ultimul element al construcției poate părea mai puțin important, din motivul că, la prima vedere, nu este vizibil. E vorba de mecanismul de resort. Funcția lui este destul de simplă, dar în același timp foarte importantă. Acest mecanism asigură o balansare ușoară a panourilor porții atât manual cât și automat. Rolul acestui element este cel mai adesea realizat de arcuri tensiune, pentru porțile secționale mici sau arcuri de torsiune, pentru cele mai masive, industriale.

    Acestea nu sunt singurele componente ale construcției porților secționale. Producătorii în zilele noastre au o imaginație nelimitată și experimentează din ce în ce mai mult pentru a face pe placul clienților. Din această cauză puteți găsi un panou de orice culoare și mărime. De asemenea, ghidajele și umerii pot fi selectate după gustul dvs., precum și funcția acestora. Până în prezent, există trei tipuri de porți secționale conform metodei de deschidere: manuală, automată și telecomandă. Alegeți dintre aceste tipuri, având în vedere funcția pe care o vor efectua porțile pentru dvs. Desigur, poarta cu telecomandă este mai convenabilă, deoarece vă  permite să le deschideți de la o anumită distanță.

    Porțile secționale pot fi de orice dimensiune și formă. Alte tipuri de porți sunt, în multe privințe, inferioare acestora. Dacă după acest articol ați hotărât să vă opriți alegerea pe acest tip de porți, noi vă vom ajuta să găsiți poarta potrivită și vom efectua măsurarea absolut gratis.